About Anthony

Een opleiding die jou interesseert en uitdaagt

Ik begeleid jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Dat kunnen middelbare scholieren zijn die nog een keuze moeten maken. Maar ook studenten die voor een andere studie willen kiezen.

Tijdens ons eerste gesprek (intake) brengen we in kaart wat jij zoekt en wat ik kan bieden. Door te kijken naar je schoolloopbaan, je hobby’s, je vrienden of je werk, krijgen we een beeld van jou interesseert en motiveert. Jij maakt dan een keuze of je met mij verder wilt.

In de gesprekken daarna stellen we een profiel op van jouw persoonlijkheid. Hiervoor gebruik ik betrouwbare en gevalideerde vragenlijsten, waardoor je inzicht krijgt in jezelf. De uitkomsten hiervan kunnen we koppelen aan werkvelden en mogelijke beroepen. Vervolgens kijken welke opleidingen en studies daarbij passen. Hierna kijken we methodisch naar de inhoud van een aantal opleidingen en onderzoek jij welke studies én studieomgevingen het beste bij jou passen.

Bijna altijd resulteert dit in drie geschikte opleidingen of studies waaruit je een keuze maakt.

 In ieder studiekeuzetraject besteed ik ook aandacht aan zaken die jou zouden kunnen belemmeren, zoals dyslexie, faalangst, (keuze-)stress, ADD of ADHD.